Skip to main content

Luciano Geschiedenis

'Kwaliteit en drive winnen altijd'

Van venter met een ijskar tot een begrip in Wassenaar, en ver daarbuiten. Inmiddels met 12 andere Luciano’s samen, behoort Luciano tot de beste ijssalons van Nederland.

De reis begon in 1983. Luc Blok besloot te gaan werken in de ijssalon van zijn ouders. Hier leerde hij de basis van het ijsbereiden en begon zijn liefde en passie voor het vak. Dat bracht hem ertoe om de vakopleiding tot ijsspecialist in Wageningen te gaan volgen. Best bijzonder in die tijd.

Samen met zijn vrouw Angelique en zijn ijskar in Wassenaar nam hij verschillende standplaatsen in tot aan 1996. Toen werd hun droom van een eigen ijssalon werkelijkheid. In het mooie Wassenaar kwam een prachtig pand beschikbaar. De eerste Luciano in Nederland werd een feit! De naam Luciano is trouwens afgeleid van Luc. De omgekeerde A in het logo is van zijn vrouw Angelique. Zo ontstond een frivole Italiaanse klank bij een verder nuchter hollands ondernemersechtpaar. 

In de loop van de jaren heeft Luc het ijsbereiden steeds verder geperfectioneerd. Dit leidde in 2007 tot de officiële titel “SVH Meesterijsbereider”.

Als gepassioneerd ijsman blijft Luc altijd de hoogste kwaliteit nastreven. Daardoor heeft hij inmiddels verschillende prijzen op zak. Al tot 2 keer toe bracht hij Luciano naar het allerhoogste niveau, ‘ijssalon van het jaar’. In 2012 won hij bovendien de titel ‘Vakman van het jaar’. Dit was de start van een klein ijsimperium.

Na een aantal jaar voorzitter van het IJscentrum te zijn geweest, zet Luc zich, naast zijn drukke bestaan als ondernemer en creatieve brein achter de duizelingwekkende hoeveelheid ijssmaken, nu in als voorzitter van het Gilde van Meesterijsbereiders.